Cum să ne îngrijim gingia pentru a preveni Gingivita

Data publicării: 07.06.2024 / Categorie: Medical, Boli, Stomatologie

Sănătatea gingiilor este baza unei cavități orale sănătoase și a unui zâmbet frumos. Gingiile sănătoase contribuie la susținerea dinților și la prevenirea diferitelor afecțiuni orale.

 

Ce este Gingivita?

Gingiile sunt țesuturile moi care înconjoară și susțin dinții, protejând rădăcinile acestora și osul maxilarului. O igienă orală corespunzătoare și vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății gingiilor. Neîngrijite, gingiile pot deveni inflamate și infectate, ceea ce duce la afecțiuni grave precum gingivita și, în cazuri avansate, parodontita.

 

Gingivita este prima etapă a afecțiunilor gingivale și reprezintă o inflamație a gingiilor cauzată de acumularea de placă bacteriană pe dinți. Simptomele comune ale gingivitei includ:

  • Roșeață și umflături ale gingiilor
  • Sângerări ale gingiilor la periaj sau folosirea aței dentare
  • Respirație urât mirositoare

Este recomandat tratamentul prompt al gingivitei pentru a preveni progresia către parodontită, o afecțiune mult mai gravă care poate duce la pierderea dinților.

 

Când să ne îngrijorăm?

Sângerările gingivale sunt adesea un semn al gingivitei sau al unei igiene orale inadecvate. Alte cauze includ:

  • Utilizarea incorectă a aței dentare
  • Periajul agresiv al dinților
  • Dezechilibre hormonale
  • Utilizarea anumitor medicamente

Indiferent de cauză, sângerările gingivale nu trebuie ignorate. Pentru fiecare pacient se abordează problema sângerărilor gingivale printr-o evaluare completă și tratamente personalizate.

 


 

Soluțiile oferite de Clinica Syrodent

La Clinica Syrodent din București aplicăm procedura de prevenție pentru tratarea incipientă a afecțiunilor gingivale. Pașii pe care îi urmăm sunt:

1. Igienizare profesională

O igienizare profesională realizată de medicii noștri stomatologi elimină placa bacteriană și tartrul de pe dinți, prevenind astfel inflamațiile și infecțiile gingivale. Recomandăm efectuarea acestei proceduri cel puțin de două ori pe an.

2. Tratamentul Gingivitei

Dacă este detectată gingivita, intervenim prompt cu tratamente eficiente care includ:

  • Curățarea profundă a dinților (detartraj și periaj profesional)
  • Aplicarea de soluții antiseptice și antibiotice locale
  • Educația pacientului privind tehnicile corecte de igienă orală

3. Managementul sângerărilor gingivale

În caz de sângerări gingivale, medicii noștri vor identifica cauza exactă și vor recomanda tratamente adecvate, care pot include schimbarea rutinei de îngrijire orală sau ajustarea tehnicilor de periaj și utilizare a aței dentare.

4. Consiliere pentru îngrijirea la domiciliu

Învățăm pacienții noștri cum să își îngrijească corect gingiile acasă. Aceasta include recomandări privind tipul de periuță de dinți și pastă de dinți, tehnici corecte de periaj și utilizare a aței dentare, precum și importanța unei diete echilibrate pentru sănătatea orală.

5. Tratament laser pentru afecțiunile gingivale

Utilizăm tehnologia laser pentru a trata inflamațiile gingivale și a stimula regenerarea țesuturilor. Acest tratament este minim invaziv și oferă rezultate excelente cu un disconfort redus pentru pacient.

 


 

Prevenția: Cheia sănătății gingivale

La Clinica Syrodent by Dr. Adel Abboud, punem un accent deosebit pe prevenție. Prin educația continuă a pacienților noștri și monitorizarea regulată a sănătății gingivale, ne asigurăm că afecțiunile gingivale sunt detectate și tratate la timp, înainte de a se agrava.

Sănătatea gingiilor este fundamentală pentru un zâmbet frumos și o viață fără dureri dentare. Clinica Syrodent vă oferă soluții pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor gingivale, cum ar fi gingivita și sângerările gingivale. Pentru o evaluare corectă, pacienții au posibilitatea de a accesa ofertele de pe pagina MedAtlas, cuprinzând o consultație și tratament stomatologic gratuit.

CLINICA STOMATOLOGICĂ SYRODENT, BUCUREȘTI
CLINICA STOMATOLOGICĂ SYRODENT, BUCUREȘTI

Suntem o echipă de medici pasionați cu un înalt nivel de pregătire.

Abonează-te la newsletter și evenimente

Fii la curent cu noutățile Platformei MedAtlas!