Chirurgia oncologică și tratamentele oncologice

Chirurgia oncologică este o modalitate de a diagnostica, trata sau a preveni cancerul. Destinată să amelioreze unele simptome ale bolii, popular este cunoscută drept chirurgia pentru cancer”.

Chirurgia oncologică este de două feluri și se clasează astfel:

  • adjuvantă – înseamnă că se poate interveni chirurgical înainte de orice alte tratamente
  • neoadjuvantă – se poate interveni chirurgical doar după efectuarea unui tratament specific

Despre limitările chirurgiei oncologice

Nu în toate cazurile de diagnosticare a cancerului se poate apela la chirurgia oncologică. Atunci când este vorba despre tipurile de cancer ale celulelor sângelui (leucemie), aici nu există nici o tumoră ce poate fi îndepărtată prin operație.

Tratamentul sistematic oncologic

Dacă boala s-a răspândit, este posibil ca operația să nu fie cea mai bună soluție și ar fi mai util un tratament sistematic oncologic, care ajunge în toate regiunile corpului, precum chimioterapia, terapia biologică sau terapia hormonală. 

Cum poți înțelege mai bine ce ți se întâmplă?

Pentru a înțelege diagnosticul pus de medicul tău și a lua cele mai bune decizii, un navigator medical te poate ajuta foarte eficient. 

Navigatorul medical  este o persoană bine documentată medical, care preia un pacient și îl ajută să obțină informațiile și soluția potrivită de la medicul său. Acesta însoțește pacientul în luarea deciziilor, formând o echipă cu cei mai potriviți medici pentru cazul respectiv.

Apelează la un navigator medical pentru a înțelege mai bine diagnosticul tău. Află totul despre cum te poate ajuta un navigator medical și unde poți să îi găsești.

Liliana Dumitrescu

Liliana Dumitrescu

Viața îți oferă experiențe care te pot învăța lucruri importante. Datorită unor trăiri personale dificile, am simțit nevoia să descopăr mai multe lucruri despre medicină. Așa am devenit navigator medical, în urma unui curs ce m-a ajutat să înțeleg termenii medicali. Rolul navigatorului este să traseze linia dreaptă (traseul pacientului) de la suspectarea unei boli, până la diagnostic și tratament. Iar cea mai mare dorință a mea este să ajut oamenii să înțeleagă importanța prevenirii oricărei boli. Am învățat multe lucruri utile de la medicii cu care am colaborat și de la cei care mi-au fost și îmi sunt alături.

Împărtășește articolul cu alții:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Articole Medatlas

Vezi și alte articole

Ai o clinică? Promoveză-te cu Medatlas!

Alege unul din pachetele Premium

Medatlas îți poate crește vizibilitatea și atrage noi pacienți prin cele mai eficiente metode de marketing. 

Fă cunoștință cu Medy

Medy te ajută să găsești articole despre corpul tău

Dorești articole despre dureri de cap? Sau ai probleme cu picioarele? Respiri greu și nu știi care este cauza? Medy îți vine în ajutor! Selectează partea corpului despre care cauți informații, iar Medy îți va oferi articole specifice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Vezi și alte articole

Abonează-te la newsletter

Abonându-vă la newsletter, veți fi la curent cu toate noutățile Medatlas

MedAtlas este un portal de căutare care reunește medici din toate specialitățile medicale din România.

Contact

info@medatlas.ro
0773 324 089
Calea Victoriei nr. 216
Sector 1, București

Portal dezvoltat de KIKLAB